BODRUM
Eski adı Halikarnas olan Bodrum'un tarihi M.Ö. 1200'lere kadar uzanır. M.Ö. 5. yüzyılda yaşamış olan ve "Tarihin Babası" olarak tanınan Herodot, Halikarnas'ta doğmuştur. Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen Kral Mausolos'un (M.Ö. 350) Mozolesi de buradadır. Klasik çağdaki Bodrum'dan günümüze ulaşabilen tek yapı Antik Tiyatro'dur. 13.000 kişi kapasiteli bu tiyatro, Anadolu'nun en eski tiyatrolarından biridir ve günümüzde de birçok gösteri ve konserlerde Bodrum’daki sanatseverlere ev sahipliği yapmaktadır. Bodrum'a gelindiğinde, ilk önce görülmesi gereken yerlerden bir tanesi de Kurtarıcı Aziz Peter (St. Peter) Kalesi'dir. Ortaçağlara dayanan tarihiyle dünyada en iyi şekilde korunmuş eserlerden birisidir. Büyük İskender'in Halikarnas'a girdiği yer olan Myndos Kapısı da görülmesi gereken yerlerden bir diğeridir.
DİDİM
1991 yılında ilçe olan DiDiM, doğuda Muğla il sınırı ve Akbük Körfezi, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile sınırlanmış bir yarımada şeklindedir, yüzölçümü 300 km2 civarındadır.
Didim Ege Bölgesi kıyısında, Büyük Menderes Nehrinin denize döküldüğü yerden başlayarak, güneyde Aydın-Muğla il sınırına (Akbük Körfezi) kadar uzanan bir kıyı bölgesidir. Bölgenin batısında Didim Yerleşimleri ile Altınkum, doğusunda ise Akbük körfezi yer almaktadır.
Osmanlı imparatorluğu zamanında varlığını "yeronda - yoran" ismi ile sürdürmüstür. 1955 depreminden sonra önceleri halk arasinda "HiSAR" olarak da adlandırılan YORAN devlet tarafından yaptırılan afet evlerine taşındıktan sonra "YENiHiSAR" adını almıştır.Sonrasında isim benzerliğine meyil vermemek için dünya üzerinde sadece bir yerde blunan ve kök olarak "DIDYMAION"'dan gelen "DIDIM" olarak yenilemiştir.
TUR PROGRAMI
Yolcu kendi olanakları ile Kuşadası Setur marina girişinde elemanlarımızla buluşur ve tekneye yerleşir. Geceleme Kuşadası yat limanında olur. Yolcu gün boyu serbesttir.Akşam yemeği teknede tanışma ve kaynaşma ortamında olacaktır. Kuşadası Bodrum arası seyahatimiz müşteri ve kaptan arasında hava şartları göz önünde tutularak ortak bir rota belirlenecektir. İlk ve son gün transfer günleri olduğundan dolayı limanda geceleme yapılır.
MAVİ TUR STANDART MENÜ ÇEŞİTLERİ
KAHVALTI :
Bal , Tereyağı , 3 Çeşit Reçel , Siyah Zeytin , Yeşil Zeytin , Beyaz Peynir , Kaşar Peyniri , Domates , Salatalık , Yumurta ,Süt , Meyve , Limitsiz Çay-Kahve , Farklı günlerde sosis ,salam , sucuk
ÖĞLEN YEMEĞİ :
Sebzeli Tavuk, Taze Fasulye, Patlıcan Musakka, Biber Dolması, Karnıyarık, Fırında Makarna, Pirinç Pilavı, Bulgur Pilavı, Makarna Çeşitleri, Salata Çeşitleri, Yoğurtlu Kızarma, Cacık, Komposto, Meyve.
ÇAY SAATİ:
Limitsiz Çay ve Kahve, Bisküvi, Kek Çeşitleri, Sigara Böreği.
AKŞAM YEMEĞİ :
Balık Izgara, Balık Tava, Şinitsel tavuk, Mantar Sote, Izgara Köfte ve Tavuk, Et Sote, Hindi Fileto, Salata Çeşitleri, Pirinç Pilavı, Bulgur Pilavı, Makarna Çeşitleri, Barbunya Pilaki, Patates Püre, Yoğurtlu Semizotu, Piyaz, Karışık Kızartma, Cacık, Garnitür, Tatlı, Meyve.
GENEL ŞARTLAR:
- Teknelere giriş 1.gün saat 15:30dan itibarendir ve servisimiz akşam yemeği ile başlar. Teknelerden çıkış son gün 09:30
- Mavi Yolculuk esnasında genellikle tekne motor gücü ile seyrine devam eder ancak hava koşulları ve rüzgarın yönü elverdiğince yelkenler de kullanılır.
- Kaptanımız; hava koşullarına göre konuklarımızın güvenliği ve rahatlığı için rotada zorunlu değişiklikler yapabilir.
- Konuklarımızın, dışardan tekneye içecek getirmelerine müsaade edilmemektedir. Alkollü, alkolsüz içecekler, içme suyu; bedeli karşılığında yat barından temin edilir. İçecek ücretleri tur sonunda ödenir. İçecek fiyatları market fiyatlarına göre farklılık gösterebilir.(Yemek dahil turlarda geçerlidir.)
- Tekne tur programı ve genel şartlar hiçbir konuğumuzun özel durumuna ve tasarrufuna göre değişiklikler yapılamaz.
- Teknelerimizde her sabah konuklarımız kahvaltılarını yaparlarken rutin olan kabin / wc temizliği yapılır. Hafta ortasında ise genel bir temizlik yapılır.
- Özel bir durum söz konusu olmadıkça nevresim takımları haftalık olarak kullanılır değiştirilmez.
- Güzergah, gecelenecek yerler ve hareket saatleri hava durumuna göre kaptan tarafından değiştirilebilir.
- Haftalık tekne turları her gün değişik bir yerde konaklamalıdır .Ancak hava şartları ve tekne de olabilecek bir arıza sebebiyle aynı yerde bir günden fazla kalınabilir.
- Haftalık tekne turlarında tekneden kaynaklı gün kaybında , kayıp gün ücreti iade edilir.
- Yunan adaları turu için SCHENGEN vize gereklidir. Vize işlemleri müşterinin kendisine aittir.
- Teknemizi kiralayan misafirlerimiz genel şartları kabul etmiş olur.
TEKNE KURALLARI:
AYAKKABILAR: Lütfen teknede ayakkabı giymeyiniz. Halatlara, lomboz kenarlarına, donanım kablolarına, zemin kapılarına, uskur ve pervanelere kişisel güvenliğiniz ve yaralanmaları önlemek için dikkat ediniz.
SİGARA İÇMEK: Kabinlerde sigara içmek tehlikeli ve yasaktır. Yangın önlemi olması açısından lütfen kabin kapılarınızı kilitlemeyiniz. İsterseniz değerli eşyalarınızı makbuz karşılığında kaptana teslim edebilirsiniz .
GÜVERTEDE: Güvertedeki tüm eşyanıza dikkat etmeniz gerekiyor zira bazı günler rüzgar şiddetli olabilir ve eşyalarınızı denize uçurabilir. Güverteden denize uçan eşyalarınız hakkında mürettebat sorumlu tutulamaz. Yolculuk, hava, rüzgar, demirleme yeri hakkında kaptanınızın kural ve kararlarına uyun ve mürettebat teknenin seyriyle meşgul olurken güvenli bir yere oturun.
İÇECEKLER: İçecekler, adisyon imzalamanız istenecektir ve yolculuk sonunda hesabınıza eklenecektir. İçki fiyatlarının market fiyatlarından daha yüksek olacağı kesindir.
EVCİL HAYVANLAR :Belli başlı sebeplerden dolayı teknelerimize evcil hayvan kabul edilmemektedir. Mürettebat tarafından misafirlerimizin rahatı gereği katı temizlik kuralları uygulanmaktadır.
BAHŞİŞ :Mürettebata verilecek olan bahşiş tamamen sizin takdirinize kalmıştır. Bahşiş için genel teamül tur bedelinin %5’idir. Genellikle tur bitiminde kaptana teslim edilir ve mürettebat arasında kaptan tarafından eşit olarak paylaştırılır. Bahşiş vermek bir zorunluluk değildir.
SEYAHAT BELGELERİ : Yurtdışı turlarına katılacak olan misafirlerimizin, geçerliliği tur bitiminden bir ay sonrasına kadar devam edecek bir pasaport ile gelmeleri gerekmektedir. Yolcuların gereken yerlerde kullanılmak üzere vizeleri ve sağlık sertifikaları olmalıdır. Seyahat başlangıcından önce tüm belgelerin gerekli devlet daireleri tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Vize alımı, sağlık sertifikaları, pasaport alımları ve seyahat için gerekli olabilecek tüm dokümanlardan yolcunun kendisi sorumludur.
BAGAJ VE GİYSİLER :Kabininizde az yer kaplaması için mümkün olduğunca hafif ve portatif bavullarla seyahat etmenizi öneririz. Yumuşak çantalar sert valizlerden çok daha pratiktir. Spor kıyafetler rahatlığınız açısından daha faydalı olacaktır. Mümkün olduğunca bol mayo getirmenizi, serin akşamlar için de sizi sıcak tutacak bir kazak bulundurmanızı öneririz. Karada geçireceğiniz zamanlar için de rahat yürüyüş ayakkabıları getirmelisiniz.
SAĞLIK GEREKSİNİMLERİ :Güvenlik açısından, fiziksel engelli yolcularımızın durumlarını rezervasyon esnasında bize bildirmelerini rica ederiz. Bu tarz ekstra ihtiyaçları olabilecek yolcularımızın yanlarında bir refakatçi ile seyahat edeceklerini öngörmekteyiz.
Hamile hanımların tura katılımlarının sorumluluğu tamamen kendilerine aittir.
ÖZEL BESLENME GEREKSİNİMLERİ :Özel diyet ve beslenme ihtiyacı olan misafirlerimizin durumu en az 2 hafta öncesinden tarafımıza yazılı olarak bildirmeleri rica olunur.
ENGELLİ OLAN YOLCULAR :Teknelerimiz engelli misafirlerimiz için uygun değildir. Teknelerimizin iskeleleri tüm tekerlekli sandalye modelleri için uygun değildir. Bunun yanı sıra kabin tuvaletleri, tekne iç ve dış merdivenleri engelli misafirlerimiz için elverişli değildir.